Hei!

 

Päätin aloittaa tämän päiväkirjan ja kertoa miten pääsin tuloksiini. Laihdutustaustaa löytyy vuosien takaa paljonkin mutta vasta nyt olen löytänyt nutrilett:n joka on laihdutusprojektini salaisuus.

Olen ollut 18-vuotiaasta asti tasaisesti ylipainoinen. Painoni on ollut niin kauan kuin muistan n. 70kg. Muutin 2005 syksyllä Lontooseen 5 kuukaudeksi ja palattuani sieltä painoin enemmän kuin koskaan 83kg. 2007 päätin että asialle on tehtävä jotain joten kesän 2007 kävin aktiivisesti salilla 4-5 krt viikossa ja varoin mitä syön.. paino tippui 75kiloon.. sen jälkeen hitaasti paino laski mutta en pitänyt siitä kirjaa. 2008 vuoden loppuun mennessä paino oli lähemmäs 70kg. Sen jälkeen saleilu jäi vähemmälle ja vuoden aikana 2009 jouluun mennessä painoa oli +5kg lisää. Painoin siis puoli vuotta sitten 75kg mutta maaliskuuhun 2010 mennessä painoa oli jo 78,6. Sitten ystäväni innoittamana lähdin VLCD-dieettiin mukaan soveltaen sitä oman mieleni mukaan.

VLCD dieetin tarkoitus on että siirrytään pikku hiljaa niukkakaloriseen ruokavalioon. Ensimmäisen kahden viikon aikana syödään 1000kaloria elikkä 5 pussia nutrilett-valmisteita, 400g kasviksia, leipää, puuroa yms. Sen jälkeen siirrytään tiukkaan ENE-dieettiin jossa ei ole ollenkaan kiinteää ruokaa vaan kalorit jäävät helposti alle 600.

En ole koskaan ollut ilman ruokaa kokonaan vaan tein silleen että söin 3 pussia nutria päivässä + salaatin ja joskus raejuustoo, tonnikalaa.. yms.

Olen nyt siirtynyt nutriletistä jo melkein kokonaan normaaliin ruokaan kuukauden ajan ja ajattelin nyt palata nutriin ja tuohon yllä olevaan omaan dieettiini.

 

Susan